Uit huis en dan…
Soms zijn er momenten dat thuis wonen van je kind niet meer gaat. Ook kan het zijn dat je kind zelfstandig wil gaan wonen maar nog niet genoeg vaardigheden heeft om dit vorm te geven.
Voor u als ouders een lastig vraagstuk. In een instelling is vaak sprake van wisselende begeleiding, grote leefgroepen, een beperkte bereikbaarheid en is een passend vervolg traject niet altijd vanzelfsprekend.

Wonen in Driestroomhuis Berkelland in Neede is in dit soort situaties een prima alternatief voor een instelling!
Kleinschalige zorg vanuit een familiaire context, midden in de samenleving, professionele hoogopgeleide gezinshuisouders, korte lijnen en een compleet woonaanbod.

Dit alles onder de “vleugels “van stichting Driestroom zorgt ervoor dat wij uw kind excellente begeleiding, en zorg kunnen bieden. Wist u dat er landelijk al ruim 130 Driestroomhuizen zijn?

Een compleet woon-zorg-aanbod
Driestroomhuis Berkelland biedt levensloop gerichte woonondersteuning en heeft een compleet aanbod van beschermd- en begeleide woonvormen.
Zo zijn er in ons gezinshuis 3 plekken voor beschermd wonen of woontraining en één plek voor deeltijd verblijf.

Daarnaast hebben we een kleinschalige woonvoorziening met 4 volledig zelfstandige appartementen, waar dagelijks op vaste momenten begeleiding aanwezig is in combinatie met individuele begeleiding naar behoefte en 24/7 begeleidingsbereikbaarheid.

Tenslotte hebben we ook nog een 2-tal zorg appartementen waar u kind geheel zelfstandig kan wonen met wekelijks individuele begeleiding naar behoefte, in combinatie met 24/7 begeleidingsbereikbaarheid.

Op deze manier kunnen we uw kind een perspectief biedend begeleid-woontraject aan bieden en kan uw kind zich in eigen tempo ontwikkelen en doorgroeien naar een zo zelfstandig mogelijke woonvorm.

Voor u als ouders/verzorgers is het daarnaast prettig om te weten dat uw kind bij bij een meer zelfstandige woonvorm, gebruik kan maken van de inloopfunctie van het Gezinshuis.
Op deze manier woont uw kind binnen zijn mogelijkheden zo zelfstandig mogelijk en heeft u als ouder de geruststellende gedachte dat deze altijd steun kan zoeken als dit nodig blijkt te zijn.

Kennismaken & Aanmeldprocedure
Zoals u heeft kunnen lezen zijn wij geen “gewone” instelling. Wij zijn anders, wij bieden unieke kleinschalige en gespecialiseerde woon-zorg vanuit een familiaire context.

Wij zijn trots op ons werk en willen u als ouders graag informeren maar vooral ook laten zien en ervaren hoe en op welke manier wij een bijdrage mogen leveren aan de ontwikkeling van de jongeren die bij ons wonen. Wij willen u dan ook graag de kans bieden om eens een kijkje te komen nemen in ons Driestroomhuis. Of het nu gaat om oriënterend gesprek of een concrete vraag?  Wij ontvangen u graag.