Zelfstandig gaan wonen
Iedere jongere wil op een gegeven moment een eigen (t)huis.
Een woonruimte voor jezelf, ingericht zoals jij dat wil, met jouw eigen spullen, een eigen douche en toilet en een keukentje om zo te (leren) koken.
Als je nog niet genoeg vaardigheden hebt is het direct zelfstandig gaan wonen niet vanzelfsprekend.
Ook kan het zijn dat het thuis wonen niet meer zo goed gaat, maar je niet in een instelling wilt wonen.

Wat de reden ook is, het complete woonaanbod van Driestroomhuis Berkelland is er om jou te ondersteunen naar een zo zelfstandig mogelijk leven.
Door ons gefaseerde woonaanbod, kun jij, in je eigen tempo, toe werken naar een zo zelfstandig mogelijk woonvorm, passend bij je mogelijkheden.

Beschermd wonen in het gezinshuis
Woon je nu nog thuis, maar wil je alvast gaan ontdekken wat meer zelfstandig wonen inhoud? Dan is onze deeltijd woontraining wellicht een mooi begin. Bij de deeltijd woontraining verblijf je maximaal 3 dagen per week in ons Driestroomhuis en leer je hoe het is om je eigen leven meer zelfstandig vorm te geven.

Wil je dagelijks ervaren hoe het is om meer zelfstandig te wonen of lukt het niet meer om thuis te wonen?
Dan kun je 24/7 komen wonen in Driestroomhuis Berkelland.
Als je 18 jaar of ouder bent heet dit; Bescherm Wonen. Ben je jonger dan 18 jaar dan noemen we dit; Kamertraining.

Hoe we het ook noemen, wonen in Driestroomhuis Berkelland betekent; je eigen inpandige woonstudio met eigen toilet, badkamer en keuken en met gezinshuisouders die er altijd voor je zijn.

Beschut wonen
Als je opzoek bent naar een woonvorm, met minder begeleiding, meer zelfstandigheid, maar niet helemaal alleen? Dan is beschut wonen, geclusterd wellicht een passend woonvorm voor jou!

Voor beschut wonen hebben we een 2-tal geschakelde patiowoningen.
In elke woning bevinden zich 2 appartementen, één aan de voorkant van het huis en één aan de achterkant.
De appartementen zijn door een patio (inpandige tuin) van elkaar gescheiden. Ieder appartement bestaat uit een; woonkamer, slaapkamer, badkamer met toilet. Daarnaast is er een gemeenschappelijke ruimte/woonkeuken waar ieder zijn eigen kookgelegenheid heeft.

Beschut wonen, geclusterd betekent; wonen met 24 uurs begeleidings-bereikbaarheid, dagelijks 1,5 uur geplande ondersteuning en individuele begeleiding naar behoefte.

Tenslotte kun je ook zelfstandig wonen met de mogelijkheid tot 24/7 ondersteuning. Deze woonvorm heet beschut wonen, ambulant.
Voor deze woonvorm hebben we een 2 – tal zorgappartementen.
Beschut wonen, ambulant betekent; wonen met 24 /7 begeleidingsbereikbaarheid en wekelijks geplande individuele begeleiding naar behoefte.

Welke woonvorm voor jou ook passend is, het gaat erom dat je op een plek woont waar jij je thuis voelt!

Kennismaken
Zoals je hebt kunnen lezen zijn wij geen “gewone” instelling. Wij zijn anders, wij bieden jou een woontraject waarin jij, in in je eigen tempo kunt leren om zo zelfstandig mogelijk te wonen.
Wij zijn trots op ons werk en willen jou graag informeren maar vooral ook laten zien welke woonvormen we hebben. Mocht je een kijkje willen nemen in één van onze woonvormen? Wij ontvangen je graag.